De nya Jorvikiska Ponnyerna

Mina kära Nordsvenskar får nu dela platsen som favoriter i mitt stall när dessa urgulliga ponnyer har kommit. Den Jorvikiska Ponnyn är en helt annan upplevelse i spelet än att se dem i en trailer eller video. Att få sätta foten i stigbygeln och sätta sig tillrätta i sadeln för att sedan skritta ut från stallplanen, ut till skogen på denna lilla ponny är en ovan men underbar känsla. 
 
Jag vaknade tidigt på onsdagsmorgonen för att kunna logga in i spelet så fort som möjligt med Lova Silverrock. Hon hade önskat att vi skulle kolla in ponnyerna tillsammans.
När jag hade läst nyheterna och meddelat Lova satt jag och hypade. Medan spelet uppdaterades studsade jag på stolen och klappade händerna medan jag tittade på de fina bilderna i nyheterna.
Så fort som jag hade loggat in stack vi direkt till ponnypråmen. När jag fick se dem på nära håll med egna ögon kunde jag inte låta bli att tjuta av glädje. Jag kunde inte hålla mig i skinet och köpte alla tre på en gång. Leverfuxen går under namnet Vera. Borkskäcken som vi skapade i livestreamen fick heta Poppe. Skimmeln har jag ännu inte bestämmt mig för om hon ska heta Vanilj eller Vanilla, men just nu kallar jag hnne för Vanilj.
Det bästa med dessa ponnys är att det kostar 350 SC.
 
Vanilj eller Vanilla
 
 
Den Jorvikiska Ponnyn är liten och kompakt med mycket motor. Bortsett från Welshponnyn så är denna en av spelets minsta hästar och de sötaste. Från att ha suttit på en stor runt Nordis så är denna ponny så otroligt liten och det är ovant att rida dessa småttingar. Det blir även ovant i fotoläget då man inte kan få ner kameran mer när man försöker zooma in så mycket som möjligt.
Jag blev positivt överaskad över animaionerna till denna urgulliga ponny, skritten är helt amazing. Det finns verkligen inget i skritten som ser fel ut, den är till och med bättre än Nordisarnas skritt. I traven tycker jag att den gungar lite för mycket med huvudet åt sidorna, det är gulligt men det är lite för mycket för min smak. Det glitchar även lite i höger bakben när den sätter ner hoven, men det är inget som stör. Upplever också att bakbenen är lite stela. Annars är även traven perfekt, den blir i alla fall snygg på bild.
Kort galoppen är nog en av de finaste jag sett och den påminner lite om Nordsvenskarna. Den ser så avslapnnad ut och den passar perfekt till en mysig uteritt i skogen. Halsen känns dock en aning lång.
Den ökade galoppen är också en av de finare gångarterna. Den enda nackdelen med denna är att hästen gapar i hoppet så det ser ut som ryttaren drar den i munnen.
I fullgaloppen ser det ut som att ponnyn kryper ihop med benen, men det sker inget action i resten av kroppen. Hade velat att den sträckt ut sig i bakbenen lite mer för att känna att den är mer avslappnad.
Det som är lite roligt med våra nya ponnyer är att den har tre olika hoppanimationer, varav en jag har nämnt. Den hoppanimation som hör till fullgaloppen så hänger frambenen något när den är mitt i luften. Det ser lite konstigt ut.
 
En sak som jag har sett med Nordsvensken, Lusitanon och nu den Jorvikiska ponnyn är att de får långa halsar, speciellt Nordsvenskarna och Lusitanon, på dem ser man det extremt tydligt. Jag är själv inget stort fan av långa halsar, istället föredrar jag korta halsar på hästar. Så jag hoppas att när de uppdaterar Fjordingarna att de får lite kortare halsar än Nordisarna.
 
Nästa område av Mistfall?

Det har gått ett halvår sen Mistfall slog upp grindarna i spelet, men vi vet att det ska komma mer. Frågan är bara när? Är fler än jag som är nyfikna på hur resten av Mistfall kommer se ut? Troligen Vill så gärna att ett nytt område ska släppas snart. Jag är i princip aldrig i några andra delar av Jorvik än Mistfall. Anledning? Jo, Mistfall har dovare färger och jag älskar verkligen miljön i området. Kommer man ut från Mistfall får man den gröna "skrikiga" färgen i ögonen som inte alls är lika behaglig som den gröna färgen i Mistfall. Så man kan säga att Mistfall är mitt favorit område och det är där de flesta av mina bilder är tagna.
Jag hoppas verkligen på att vi får veta mer inom en snar framtid.
 
Nyx
De är här snart!

 
Snart är de Jorvikiska ponnyerna här! Jag blir så sjukt taggad av denna teaser och jag vill att det ska bli onsdag nu, nu, nu! Av teasern att döma ser de riktigt bra ut. Tycker dock att den kanske gungar lite för mycket med huvudet i traven som annars är helt magisk. Jag kommer att utvärdera dem så fort de kommer till spelet och jag har köpt mig en eller kanske alla tre som kommer och hinner rida runt på dem, så utvärderingen kommer dyka upp på bloggen tidigast fredagen den veckan.
Jag kommer absolut köpa pinton i teasern!