Jockey style

 
Gårdagens uppdatering var liten, små tråkig men ändå rolig. Jag gillar att vi har fått allt mer variernade kläder detta år i jämfört med tidigare. Nya snygga modeller och superfina detaljer. Även om de nya jockey kläderna inte är i min stil så gillar jag dem ändå, dock är det inget jag kommer köpa.
Men en liten tanke slog mig ändå när jag läste rubriken. Kommer vi få se Baronessans galoppbana bli färdig en dag? Jag hoppas det!
Inte nog med nya kläder och utrustning har vi också fler supersnygga rosetter till hästen. Var såklart tvungen att köpa mig några av dem.
 
En annan sak som väldigt många inklusive mig uppskattar väldigt mycket med denna uppdatering, nämligen att vi nu har upp till 250 byxor att välja mellan att ha till tävlingar. För nu har dessa 250 byxor fått rida +5.
 
 
Ikonerna ovanför tävlingsanslagtavlorna har nu fått sig en mindre och lite snyggare design. I like it! Nu slipper man se de stora medaljerna vart man än rider. Dessa är mer diskreta och drar inte till sig allt för mycket uppmärksamhet när man är ute på en vanlig ridtur.
 
Vi har också fått en ny höstig laddningsskärm. Hoppas att man får chansen att ladda ner den som de andra, dock vill jag inte ha deras stora logga i hörnet. Bilderna blir så mycket snyggare utan loggan när man använder dem som bakgrundsbild på datorn. Annars kan de göra loggan genomskinlig så bara konturerna syns istället.
Trakehnern är här!

Herkules
 
Nu har Trakehnern äntligen kommit till Jorvik! Som jag har längtat sen de släppte teasern i fredags. Jag älskar hästens utseende och animationer när den står still. Men precis som med Lusitanon så gillar jag inte gångarterna riktigt, speciellt inte min favorit gångart. Hästen är dock mer avslappnad än vad Lusitanon är så det är ett plus i kanten.
 
Skitten är helt okej, jag står ut med den. Skulle dock vilja få ner hästens huvud lite till så halsen blir fint böjd istället. Tycker också att ryttaren gungar alldeles för mycket uppe på ryggen. Önskar att de en dag gör om ryttaren helt från grunden för skritten är det inga större fel på annars. Dock föredrar jag den Jorvikiska Ponnyns skritt som är den bästa hittills.
 
 
Det sämsta med hela hästen är traven enligt mig och jag förstår nu varför de inte visade upp den i teasern. Förstår tanken att det ska likna ökad trav. Men när traven har samma hastighet hela tiden i spelet så passar det inte in. Dessutom kan man se från skritten att hästen sjunker ner med ryggen i traven. Jag skulle hellre se att hästen bär upp sig själv och går i en fin form. Alltså att hästens rygg inte sjunker ner i traven utan har den i samma höjd. Bakbenen ska vara precis under rumpan och inte framför, lika så med frambenen. Huvudet ska ner lite så halsen får en fin böjd form. Förstår ni inte vad jag menar så tänker jag på hur Nordsvensken travar. Nordisarna har den absolut bästa traven av alla hästar på hela Jorvik.
Galoppen är den mest avslappnade jag har sett med hela hästen, även om det ser ut som att ena bakbenet släppas efter. Även i denna gångart önskar jag att hästen hade mer form i halsen. Skulle vilja ha denna galopp på Lusitanon, dock utan den eftersläppade bakbenet. 
Arbetsgaloppen är den finaste gångarten, den mäter sig med den Jorvikiska Ponnyns arbetsgalopp.
Och sist men inte minst, den ökade galoppen. Den är låg och fin, hästen arbetar bra med benen.
 
Trodde att Trakehnern skulle vara den perfekta sporthästen i mitt stall, men så är inte fallet. Precis som med Lusitanon så är Trakehnern fin att se på när den står still. Men till skillnad från Lusitanon så rör sig Trakehnern bättre och mer avslappnat. Skritten står jag som sagt ut med men när det kommer till traven så gör det ont i mitt travälskande hjärta att se hur de har animerat den. De högre gångarterna är klart de bästa med hästen. Hade inte traven varit så konstig hade Herkules blivit en ny favorit i stallet.
Hoppas att Star Stable fixar till traven inom en snar framtid. Annars hoppas jag att de tar åt sig kritiken och gör en ännu bättre sporthäst nästa gång, som går i form och har en trav som kan mäta sig med Nordsvenskens. För jag vill verkligen ha den perfekta sporthästen, Trakehnern var nära men föll på målsnöret.
Sydhovens Gård

Den stora förändring på Sydhovens Gård har inte undgått någon spelare. När jag själv först klev ur transporten utanför gården trodde jag att jag hade kommi fel. Gården var verkligen helt omgjord. Tur var det att jag valde att ta med mig lugna Poppe på det första besöket, för jag kände mig verkligen förvirrad. Poppe skrittade lugnt på utan någon större reaktion på förändringen medan jag satt i sadeln och såg mig storögt omkring. Grafiken är helt amazing och växterna finner jag knappt några ord för. Lavendelblommarna är helt magiskt vackra. Bomulls växterna kan jag inte heller sluta att tänka på och jag har nog aldrig sett så snygga majskolvar i ett virtuellt spel.

Poppe
 
Trots min förvirring och fasination så kunde jag inte låta bli att spåna lite tankar. Markens textur och färg matchar inte riktigt den nya grafiken på byggnaderna och växter. Kommer vi få en helt annan textur och färg på marken lngre fram? Och det stora tomma orådet vid det förfallna stallet... Vad kommer hända där? Kommer vi få ett hemstall där eller ska vi få vara med och bygga upp ett?
Ser fram emot att få se vad teamet har hittat på för detta område inom en snar framtid.