Horizons fotofunktion

Efter flera månader spelade jag återigen Horizon Zero Dawn. Ett magnifikt spel där man aldrig slutar att förundras av dess fantastiska natur och miljö. Testade även på att använda mig av fotofunktionen även i detta spel efter att jag blev helt kär i Star Stables fotofunktion. En funktion som Horizon dock har som jag saknar i Star Stable är att man kan ändra bländar antalet. Bländaren i sig hjälper till att få motivet i fokus och bakgrunden suddig.
 
 
 
Resten av kvällen kommer spenderas med PS4 kontrollen i handen. Håller på med sidouppdrag innan jag tar mig an resten av huvuduppragen. Vill komma upp i så hög nivå som möjligt, eftersom vissa maskiner är riktigt svåra att döda. Samtidigt försöker jag samla ihop skills och resurser till pilar och helande drycker.
Min egen logga

Jag har under någon vecka funderat på att göra mig min egna logga som ska få ersätta texten jag skriver på mina bilder, då jag har sett Esmes ursnygga logga. Dock har jag dock haft ett problem med att i huvudet själv se hur den skulle se ut. Nu på morgonen i skolan medan vi tittade på film började jag pilla lite i photoshop, hade en liten tanke att använda mig av någon av häst-siluettpenslarna som jag laddade ner för några år sedan. Tog även lite inspiration från Esmes logga. Har pratat med henne så hon är medveten om att jag har tagit inspiration från henne.
Efter lite om och men tog den tillsut form och jag är riktigt nöjd med resultatet. Vad tycker ni?
 
 
Lusitanon är här!

Detta inlägg skulle ha kommit ut redan i torsdags/fredags. Men blev inte som planerat, har inte haft ron att sitta ner vid datorn. Har även haft svårt att samla tankarna tankarna kring Lusitanon. Jag kommer inte tycka om dem på samma sätt som jag tycker om Nordsvenskarna.
 
 
Även om jag blev lite besviken på animationerna så börjar jag gilla dem mer och mer. Själva hästen är super fin att se på, men skuggningen är anpassad för piaffen. Det är inte så snyggt när man annars rider runt utan att utföra rörelsen. Men det är en vanesak Halsen kan jag tycka är lite för lång för den korta kroppen i olika situationer, skulle vilja korta ner den lite. 
 
 
Skritten är inte den bästa gångarten då den ser ut att halta, det syns ganska tydligt i de flesta kameravinklar.
 
 
Traven har de lagt mycket arbete på, man kan se hur kotan på bakbenen sjunker ner något när den sätter ner hoven. Delen ovanför hasen innan rumpan och bakknät känns dock lite konstig.
 
 
Kortgaloppen tycker jag att de kunde ha lagt mer tid på. Med de högra lyften i frambenen så hade jag viljat ha mer tyngd på bakdelen. Jag vill liksom att hästen ska kännas tyngre.
 
 
Arbetsgalopp/Mellangalopp är fin i olika vinklar. Men att se den från sidan ser det ut som att bakbenen inte riktigt hänger med. På bild ser den ändå riktigt bra ut. Hade dock hellre sett Connemarans arbetsgalopp.
 
 
Fullgalopp är fin som den är. Det finaste med denna gångart är nog manen som fladdrar i vinden.
 
 
Piaffen är super fin. Skulle dock själv vilja bestämma när man vill avsluta den. Som det känns just nu är den lite för kort och man får spamma mellanslag för man kan inte få nog av att sluta titta på denna vackra rörelse. Lite tråkigt att bara Lusitanon kan göra den, önskar att fler hästar i spelet kunde utföra denna vackra piaff.